A piacon az nyer, aki gyorsabb, naprakészebb, s mindig


a legújabb vállalati megoldásokat alkalmazza!

 


Egy országos marketing kampány részeseként, most jól összemérhetők egy-egy országrész reakciói a válságra. Olyan kampányban vettünk részt, amely közel 700.000 vállalkozást szólított meg, cégfejlesztéssel, üzletszerzéssel, piacépítéssel, vevőszerzéssel kapcsolatban.

 

video

A reakció idő, ahogyan keressük a megoldásokat, ahogyan kezeljük a problémát, ahogyan bevezetünk egy új terméket, marketinget, ahogyan kezeljük az ajánlatokat, ahogy eljutunk az üzletkötésig,  mind-mind vállalkozásunk sebességét méri! 

 

Egy rendkívül sikeres vállalat vezetője mondta, hogy egy valódi vezető feladata éppen ez, az új információk, új lehetőségek felkutatása, tesztelése, alkalmazása, a hatékonyság növelése, azok a feladatok, amelyek a jövőbe mutatnak, s minél kevesebb jelenbeli probléma kezelése. A jelen problémáira már jóval korábban ki kellett dolgozni egy jól működő gépezetet, ha nem tette meg, akkor nem teljesítette volna vezetői feladatait! S véleménye szerint az a vezető, aki nem megy a dolgok elébe, nem nyitott az újdonságokra, egyszerűen nem végzi a feladatát! S ez nem csupán a szakterület újdonságát jelenti, mert a vállalat egésze, minden pontja versenyben van a piacon, s nem csupán a termék vagy szolgáltatás!

 

S mit gondolnak az országos kampány részeként, mely város vállalkozásai, azok, amelyek rögtön információkat kérnek, azonnal reagálnak egy újdonságra? Igyekeznek a kortárs technikákat beépíteni a napi üzletszerzésbe, vállalat működésbe? .... természetesen a főváros, Budapest.

 

Sok az aktuális probléma, amely eltakarja a jövőt!


Mindig sok mindent hallok vállalatvezetőktől, hogy ez a piac nem olyan, ez itt nem működik, pedig nem is kínálunk általános megoldásokat, az eszközöket, módszereket mindig testre szabjuk.  Ma természetes, hogy mindenki szeretne 100%-os biztonsággal döntéseket hozni, csak azokat a megoldásokat választani, amire garancia van. A válság rizikó kerülővé tett mindenkit. Sajnos azonban nincs 100%-os tudás, 100%-ban nem tudunk még információt sem birtokolni, mindig lesz nézőpont, ami felől nézve csonka a válasz, de míg erre törekszünk, addig nagyon lassítjuk saját cégünk sebességét, így máris versenyhátrányba kerülünk. A tapasztalat ugyanis, hogy döntési, cselekvési sebességben a fővárost követik a dunántúli vállalkozók, s a vállalati sebességek jól jellemzik egy adott térség gazdasági helyzetét is.

 

Országos körinterjú sorozatunkban is megfigyeltük, hogy az elmaradottabb régiókban sokkal zárkózottabbak, passzívabbak a vállalatok és vezetőik, sokáig halogatnak egy-egy, akár pár tíz ezer forintos döntést is, holott állandó költségeik, akár több tíz milliós tételek is lehetnek. Többnyire a külső gazdasági környezet élénkülésében, az adók, a beszerzési árak csökkenésében stb. csupa, olyan dologban bíznak, ami rajtuk kívül áll és egyáltalán nincs rá hatásuk.

 

onlinefilm

Míg a fejlettebb régiók vezetőinek információgyűjtési, s döntési sebessége sokkal gyorsabb, s inkább az ötletek menedzselésének irányába nyitnak. S a fővárosiak sebessége még mindig elmarad a nyugat-európaiakétól. Természetesen mindenre lehet ellen példát hozni, a multiknál másképp működik ez, mint a kis- és középvállalkozásoknál- elvileg a kicsik a mozgékonyabbak, de nem mindig igaz ez sem.  Tavaly év végén volt olyan budapesti partnerünk, akivel két héten belül dolgoztunk ki, a szakterületén egy teljesen új üzleti modellt, s ezzel az egész ország piacát igyekszik megváltoztatni 2012-ben, s természetesen a saját javára kiaknázni. Első telefonos beszélgetésünk után három nappal már konkrét kidolgozásra váró feladatokat, marketing és értékesítési elképzeléseket küldött, amikhez az anyagok már két héten belül elkészültek. Ő tudja más csatornákhoz képest mennyivel olcsóbb és hatékonyabb módon lett ötlete menedzselve, több vállalat együttműködésében. 


Nem érdemes várnia, az egyik legfontosabb feladat

a vállalkozása sebességének növelése!


Mi ezeken a területeken támogatjuk Önöket, ingyenes tanulmányainkkal, szemináriumainkkal!

 


Következő tanulmányunk mellé, pedig egy olyan ajándékot kínálunk, amivel partnerei, vevői vásárlókedvét tudja növelni 2012-ben!