„Ha van stílusa, annak, amit csinálsz, meg fogják jegyezni!”


Stílusosnak lenni, ha egyszerre többféle terméket, többféle cég kommunikációját támogatja valaki nem könnyű dolog. Rendkívül „variábilisnak” kell lenni, ez a rugalmasságnál jóval több. Mennyiszer lehet találkozni azzal, hogy egy bizonyos kategóriában valaki megalkot egy honlap struktúrát például autószalonoknak, éttermeknek, ezután a fotókat és dizájn elemeket kicserélve tucatjával hoz létre, ilyen típusú vállalkozásoknak online felületeket. Azt gondolva, hogy vevőnk kizárólag a dizájn elemekre figyel, unalmas hatást érünk el, mert bizony a hasonló szerkezetű elemeket könnyebb felismerni, mint a hasonló dizájnokat.

 

S egészen biztos lehet benne egy terméket, egy ilyen online felületen, vagy annak a boltjában megvásárló ügyfél, hogy a kommunikációja is konzekvensen azonos lesz egy ilyen cég ügyfeleként másokéval. Mindig ugyanazokkal a hívó szavakkal találkozik, „megőrültünk”, „ingyen adom”, „vissza nem térő Akció”. Létezik pizzázókra szakosodott cég, aki még a fő reklám arcot sem cseréli ki városonként, hanem ugyanazt a honlap struktúrát, szinte azonos dizájnnal és üzenettel készíti el, több millió forintért, mert garantált, hogy ez működik. Mindegy, hogy az adott cég jobb, vagy más stílusú pizzát csinál a másikhoz képest, vagy teljesen más karakterű emberek dolgoznak-e a vállalkozásban, úgy működik a kommunikáció, mint az „Állami Áruház” című filmben: Latabár Kálmánnak egy méretű eladó öltönye van csak, s ha sovány, ha kövér a vevő, akkor is bele kell gyömöszölni valahogy.

 

kommunikációs stílus

Stílusosnak lenni ma inkább azt jelenti, hogy fel kell ismerni egy adott vállalkozásban, termékben rejlő egyedi kommunikációs lehetőségeket.


Ezeknek kell fazont szabni és kidomborítani azokat a jegyeket, amelyek az értékesítésig visznek. A barkácsolás „Bricolage” posztmodern elvét követve, így személyre szabva, sok-sok különböző elemből rakjuk össze azt a stílust, azt a kommunikációt, ami egyedivé tesz Téged és a cégedet, a sok hasonló ötlettel, panellel dolgozó vállalkozáshoz képest. Velünk garantáltan érdekes stílusod lesz.