„Azokkal, akikkel közös elveket vallasz, sokkal jobban érzed magad!”


Elsősorban azoknak a vállalkozóknak dolgozunk, akik vállalkozásukat valóban alkotásnak tekintik. Természetesen több pénzt mindenki akar, de az érte járó díjat viszont kevesebben akarják megfizetni. Amikor még bőven volt vevő, nemcsak az egyszerű vevőszerzéshez szoktunk hozzá, hanem a meglévő igények teljesítése során egyfajta munka rutin is kialakult az emberekben. A megváltozott körülmények között a régi mechanizmusok viszont már nem működnek. Új utakat, új megoldásokat kell keresni, ami viszont sok stratégiai szintű gondolkodást igényel, s hosszú távú tervezést. Keresleti piacon kihagyva fejlődési, építkezési fokozatokat, most bizony sok mindent újra kell építeni. Mi a közös munka, a közös építkezés hívei vagyunk. Most kell nagyon vigyázni arra, hogy el ne tűnjünk a vásárlók szeme elől, mert ha elveszítik rólunk a fókuszt, akkor mi is könnyen elveszünk.

 

Új gondolatokat meghonosítani, új trendeket felépíteni, vagy azokhoz alkalmazkodni sok ötletet és kitartást igényel. Azok, akik töméntelen vevőt ígérnek, tucat megoldásokkal egyszerűen nem mondanak igazat. Mára már sok iparágban a kuponos, áron aluli értékesítés sem működik. Egyszerűen hozzászoktunk ezekhez a módszerekhez is, ami erősítette az áron aluli folyamatos értékesítést. Nyilvánvaló tehát, hogy alkalmazkodni kell az új körülményekhez.

 

cégvezető

S ha már feltetted magadnak a kérdést, hogy hogyan? Sőt keresed a megoldást, vagy a megváltozott körülmények között is a még mindig jól működő értékesítéséből szeretnél többet kihozni, akkor mi, mint a jó menedzserek, jó kommunikátorok, segítünk a legtöbbet kihozni az adott helyzetből. Azok, akik hol ezt próbálják ki, hol azt a módszert a vevőszerzésre, mindenféle taktikai és stratégiai cél nélkül, csak legyen gyorsan minél több vevő, ők is ugyanúgy megtapasztalják mennyire hektikus a piac viselkedése. A külső káoszra azonban nem lehet káosszal válaszolni! A „hol ezt” csinálom a kommunikációban, marketingben, értékesítésben, „hol azt”. Hol ilyen eredménnyel, hol olyannal, pontosan ezt a káoszt mélyíti! S olykor rácsodálkozunk, hogy ez még működött féléve, most meg egy vevő se jön belőle.

 

A következetes építkezés viszont, fokozatosan erőssé tesz minket és bár az elején ugyanolyan hektikusak az eredményeink, mint másoknak, ez fokozatosan ki fog egyenesedni és egyre megbízhatóbb, egyre minőségibb lesz mindaz, amit csinálunk.

 

Mi ilyen hosszútávon gondolkodó partnereket keresünk, mert csak így lehet közösen újat építeni.