„A reklámot már ismered, de tedd mögé az erős PR alapokat és meglepődsz a változáson!”


A legtöbb vállalkozó fejében még ma is a reklám él, mint kommunikációs lehetőség, amivel megszólíthatom a piacom. Sokszor hallom a telefonban, mikor beszélek valakivel: „Ez valami Reklám!” – amire mindig ugyanazt válaszolom: „A reklám ma már nem működik! Mi inkább az értékesítésig vezető útvonalat segítjük felépíteni és a vállalkozására jellemző értékeket kiemelni!”

 

Nekünk a csönd, a kommunikációnk

 

A másik téves elképzelés a kommunikációról, amikor azt mondja egy cég: „Mi fix partnerekkel, zárt piacon dolgozunk, nekünk nincs szükségünk semmire.” „Mi pályázatokon nyerünk el megbízásokat, mi csak ezt csináljuk.” Ezeknek a cégeknek, pedig hihetetlen szükségük lenne a jól felépített és hosszú távra kidolgozott PR munkára. A világ változik, veszíthetünk el ezeken a piacokon is partnereket, a termékekre való igény, amit ebben a világban értékesítünk is változhat. S ha most minden bizonyos köröttünk, akkor  sem szabad elkényelmesedni, mert a változásokra mindig válaszokat kell találni.

 

Jó lenne, ha a vevők sokkal magasabb hatásfokon, jobban megelégedve használnák ezeket a termékeket. Mi lesz, ha új politikai lobbik kizárnak a pályázati lehetőségből minket? Ebben az esetben is az addig következetesen végzett PR munka busásan megtérül, sőt évről évre tudjuk így növelni a vevői elköteleződést, az értékesítési volument.

 

Sokaknak a kommunikáció, technikai megoldások sora

 

üzleti modell

Nyilvánvalóan uralják a kommunikációs piacot a technikai jellegű megoldások, módszerek. Alkalmazások, szoftverek, amelyek a kommunikációt, értékesítést segítik. Vásárló ösztönző technikák, amelyeket sokan használnak ugyanolyan formában különböző területeken. Óriási a túlkínálat, a biztos megoldásokból. A bizalom, a hitelesség, a következetesség, amely igyekszik egyedivé tenni azt, amit éppen a mi vállalkozásunk tesz viszont nagyon kevés. Önmagában technikák nem kínálnak megoldást erre a problémára. Ez sokkal komplexebb és szellemibb feladat. Mi azt valljuk, ma már az nyer a piacon, aki tud a megfelelő értékben és árréssel értékesíteni.


Terméket, szabad kapacitást mindenütt találni! Legyen más az értékesítési filozófiád! Mi segítünk ebben!

 

A legjobb módszer az értékesítéshez vezető kommunikációs útvonalon, ha felépíted a PR – Marketing – Kommunikációs, Hirdetési Szisztéma útvonalát, ami időigényesebb, lassabb folyamat, mint az azonnali reklám, de rengeteg kidobott marketing és reklám pénzt megspórol vele.