Facebook Hirdetések: legyen valódi vásárló közösséged!

    

A Facebook, mint a világ legnagyobb közösségi portálja, a legnagyobb online vetélytárs a Google hirdetéseihez képest teljesen más stratégiát dolgozott ki. A Facebook-on az emberek demográfiai adataikkal és érdeklődési körükkel regisztrálnak. Így a céged által értékesített szolgáltatásokhoz vagy termékekhez, a célcsoportod pontos ismerete révén tudsz követőket és vevőket szerezni. E célcsoportoknak tudod, - hirdetéseid jó beállításával - a Facebook-on eljuttatni az üzeneted. Rajtunk keresztül, már havi nettó ötezer forinttal is el tudod indítani a Facebook kampányaid. Nem is gondoltad volna, hogy a Facebook hirdetések ára, ilyen olcsó is lehet? Bár ekkora összeggel csak egyféle hirdetés típust tudsz választani, de ha egyébként is rendszeresen teszel közé Facebook bejegyzéseket, akkor hirdetések nélkül ez elég meddő energia befektetés. Míg fizetett hirdetések nélkül maximum pár száz ember látja a posztjaid, addig fizetett hirdetésekkel megtízszereződik ez a szám. Egy dologra azonban figyelnie kell, a Facebook mivel más alapokon nyugszik, ezért más stratégiát is igényel.


Facebook Hirdetés

 

Facebook Hirdetés

A Facebookon is meghatározott földrajzi területeket célozva, lehet kampányokat  menedzselni. Így, ha a vállalkozásodnak vevői kizárólag abban a városban, vagy megyében élnek, ahol céged működik, akkor hirdetéseid is kizárólag ezen a területen jelennek meg. Ezért attól nem kell tartani, hogy olyan területekről is jönnek kattintások, ahol nem tudsz egyébként értékesíteni. A Facebook segítségével viszont azt is tudjuk tesztelni, hogy az általad megjelölt célcsoportok hogyan viselkednek.  Első stratégiai célja éppen ez lehet egy céges oldalnak: a célcsoport pontos meghatározása! Különböző célcsoportoknak futtatott hirdetéseket követően, tudjuk tesztelni mely üzenetekre a leginkább "vevők" a célcsoportjaid. A célcsoportok és üzenetek meghatározása után már tesztelhetsz értékesítési akciókat is, más kampányokkal összehangolva. Sőt a Facebook statisztikák alapján Facebook oldaladat és honlapodat is tudod úgy szerkeszteni, hogy minél hatékonyabban váljanak az online érdeklődőkből, valódi vásárló. 

 

A Facebook Hirdetések célcsoport orientáltak

 

Facebook Hirdetés

A Facebook kampányok segítségével, ha eddig nem tudtam pontosan meghatározni, hogy ki az én legjobb célcsoportom, akkor most ez is elérhetővé válik, megkönnyítve a további marketingünk. A Facebook Hirdetéseim statisztikájából látni fogom, hogy kik reagálnak a leginkább üzeneteimre, ajánlataimra, a lehető legkedvezőbb kattintási összegért. Facebook Hirdetések indulásánál sokszor megjelöl egy-egy cég 4-5 féle célcsoportot is, amiből egy-két hónap után már le lehet szűrni, hogy melyik célcsoportból hány főt sikerült elérni, ők mennyire voltak aktívak és mennyibe került egy-egy kattintás. A megadott költségkeret mellett, így az igazán jó célcsoportokra tudunk koncentrálni.

 

Rendkívül fontos ma már, hogy olyan embereknek tudjunk értékesíteni, akik valóban követnek minket és nyomon követik a tevékenységünket. Ez azért fontos, mert igazán jó vevőkre van szükségünk a fejlődéshez. A meglévő ügyfeleinket és hozzájuk hasonlókat legkönnyebben a Facebookon keresztül érhetünk el, s tarthatjuk fenn velük a kapcsolatot. Mára már tömegeket a legalacsonyabb költségvetéssel a Facebookon keresztül tudsz elérni. Ráadásul lehetőséged van arra, hogy akár naponta tájékoztasd őket érdekességekről, aktualitásokról, ami a szolgáltatásod, terméked valódi követőivé és annak jó hírének keltőivé teszik majd őket.


Facebook Hirdetls


A Facebook Hirdetés segítségével valódi vásárló közönséget építhetsz

 

Facebook Hirdetés

A Facebook is megjegyzi egy-egy céges oldal követőinek a profilját. Így ha nem is sikerül pontosan meghatározni a célcsoportod a Facebook segít neked ebben. Azoknak a profiljának segítségével, akik már követnek téged, hasonló profillal rendelkező embereknek jelenítheted meg a hirdetéseidet. Így minél több követőd lesz a Facebook hirdetésekből, úgy annál hatványozottabban találsz új követőket, mert a Facebook annál jobban beazonosítja legjobb vevőid profilját.

 

A Facebook Hirdetés azt teszi lehetővé a céged számára, hogy mindig szem előtt legyél a legjobb típusú vevőköröd előtt és az érdeklődőkből, vevővé avasd őket!

 

Rendeld meg a szolgáltatásunkat most, amivel kidolgozunk cégednek egy ilyen profi Facebook Hirdetési rendszert, amivel mindig a célpiacod szeme előtt lehetsz.

 

 

Facebook Hirdetés Kampány

 

Egy Facebook oldal eredményei, amelyhez a hirdetéseket augusztus 1-én kapcsoltuk be.

A Kedvelések száma 161-nőt 5 nap alatt. 16000%-os növekedés.

Az oldallal összesen 31.900 embert értünk el. 113893%-os növekedés.

677 interakció tartalom: fotó, hivatkozás stb. kedvelés; hozzászólás, megosztások.

Napi hirdetési költségkeret: 1500 forint.

Rendelj Te is ekkora figyelmet tőlünk a közösségi médiába!